Kraamzorg: de kraambedperiode

Na de bevalling is er de eerste acht dagen een kraamverzorgster bij jullie in huis om te helpen met de verzorging van de baby en het huishouden. Op deze manier worden jullie als kersverse ouders even wat ontlast waardoor jullie volop van jullie baby kunnen genieten en kunnen uitrusten. De kraamverzorgster geeft tips over de borst- of flesvoeding en zorgt dat jullie voldoende geleerd hebben om het daarna allemaal zelf te kunnen. Ook controleert ze moeder en kind.

Ook is het mogelijk om na de bevalling een aantal dagen in een van de Rotterdamse geboortehotels door te brengen.

Hieronder vindt je verwijzingen naar de websites van

Verloskundige

Wij komen na de bevalling nog een aantal keren bij je thuis langs om te zien of alles goed gaat jou en de baby. Op de 3e dag na de geboorte van de baby doen we de hielprik. De groei en de kleur van de baby worden nauwlettend samen met de kraamverzorgende gecontroleerd. Wanneer de baby geel ziet, maken wij gebruik van een "bilirubine flitser". Wanneer dit apparaatje tegen de huid van baby wordt gehouden geeft het een korte lichtflits. De hoeveelheid door de huid van de baby gereflecteerd licht, is een betrouwbare maat voor de mate van geelzucht. De eerste dagen na de geboorte controleren wij zo de kleur van je baby.
Ook zien we erop toe dat je goed hersteld van de zwangerschap en bevalling en ondersteunen we je graag met de borstvoeding. De praktijk heeft het borstvoedingscertificaat van de WHO. Zo nodig kunnen we daarbij de hulp van een lactatiekundige inroepen. Als er nog vragen zijn kunnen we deze ook meteen beantwoorden. Op deze manier hopen we voor een goede start van het nieuwe gezin te kunnen zorgen. Zes weken na de bevalling kom je voor een nacontrole op de praktijk.
 

Los kraambed


Ben je onder controle bij een gynaecoloog? 
Ook dan jij hebt iemand nodig die jou en je kind thuis in het kraambed komt controleren. Je kunt je altijd bij ons aanmelden! Bel tijdens onze spreekuurdagen naar onze praktijk of stuur een mailtje naar info@verloskundige.com