Over onze organisatie en onze verloskundigen

 
De praktijk voor Verloskunde & Echoscopie werd in mei 1983 door Eric Smith opgericht. In haar ruim 33 jarige bestaan werden meer dan 10.000 zwangerschappen begeleid en zien we veel van de babies van toen, nu als a.s. moeder of vader terug. Vanaf de oprichting werden de echo's in de praktijk zelf verricht. 33 jaar ervaring in verloskunde en echoscopie!

Aan de praktijk  zijn momenteel 5 verloskundigen en 2 assistentes verbonden:
  • Karin van Dijk
  • Shemène Martines
  • Dore Roos
  • Eric Smith
Assistentes
  • Silvia de Haan
  • Corina van den Heuvel
Wij begeleiden je tijdens je zwangerschap, bevalling en kraambed en bieden betrokkenheid, aandacht en kwaliteit van zorg. Tijdens je zwangerschap zul je met alle verloskundigen kennis maken. Naast verloskundige zorg worden in de praktijk alle verloskundige echo's en alle echo's in het kader van prenatale screening in nauwe samenwerking met het eerstelijns screeningcentrum BovenMaas prenataal verricht. Alle verloskundigen zijn BIG geregistreerd en staan ingeschreven in het Kwaliteitsregister Verloskundigen van de KNOV.

Onze visie op professionele verloskundige zorg

Zwanger zijn en bevallen is een bijzondere periode waarin iedere vrouw recht heeft op professionele verloskundige zorg. Wij staan al meer dan 30 jaar voor kwaliteit van zorg, persoonlijke begeleiding en aandacht en betrokkenheid voor jou en je partner. Wij gaan uit van de kracht van iedere zwangere vrouw en haar eigen kunnen. In het proces naar ouderschap willen wij jullie graag op een deskundige manier begeleiden.

Spreekuurlocaties

Het intakegesprek en het eerste echoscopisch onderzoek vinden plaats op de spreekuurlocaties Floris Burgwal 183 in Capelle aan den IJssel (Schollevaar) en Cypruslaan 402 (gezondheidscentrum "De Kristal" Nesselande ) in Rotterdam. De spreekuren zijn op afspraak. Ook cliënten uit Zevenhuizen en andere wijken zijn van harte welkom op onze spreekuurlocatie in Nesselande!

Bereikbaarheid verloskundige

Voor bevallingen of dringende vragen kun je ons ma-vr van 8:00-16:30 bellen op telefoonnummer 010-458.40.60 of via de telefonische boodschappendienst: 010-420.66.11.
Bij de boodschappendienst is 24 uur per dag iemand aanwezig. Nadat wij zijn opgeroepen bellen wij altijd direct terug.
Voor niet medische vragen of het wijzigen van afspraken kun je ons altijd per email bereiken. Uiteraard kun je ons daarvoor ook op het praktijktelefoonnummer bereiken.

Studenten Rotterdamse Opleiding tot verloskundige

Regelmatig bieden wij studenten van de Rotterdamse Opleiding tot Verloskundige de mogelijkheid tot het lopen van praktijkstages. Je wordt hier door middel van een briefje met foto in de wachtkamer op geattendeerd. Afhankelijk van het opleidingsjaar zullen de stagiaires meer of minder zelfstandig verloskundige handelingen verrichten. Mocht je bezwaar tegen de aanwezigheid van een stagiaire tijdens het spreekuur of tijdens de bevalling hebben, dan kun je dat gerust kenbaar maken.

Klachten en de KNOV klachtencommissie

Wij doen ons best om iedereen zo goed mogelijk te helpen. Als je vindt dat wij daarin tekort zijn geschoten of anderszins vindt dat wij je niet goed hebben geholpen horen wij dat graag van je. 

Als een gesprek het probleem niet oplost, bestaat de mogelijkheid je klacht voor te leggen aan de Klachtencommissie van de Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen (KNOV).

De KNOV klachtencommissie:
• Heeft geheimhoudingsplicht.
• Behandelt je klacht onafhankelijk.
• Hanteert het beginsel van hoor en wederhoor.
• Doet uitspraak over de gegrondheid van je klacht.
• Kan een aanbeveling aan de verloskundige doen.
• Doet geen uitspraak over de aansprakelijkheid van de verloskundige of een schadevergoeding.

Het adres van de klachtencommissie waar ook het klachtenreglement kan worden opgevraagd is: 
Klachtencommissie KNOV
Postbus 2001
3500 GA Utrecht 
www.knov.nl