Over ons

_DSC7915.jpeg

Oprichting en visie

De Praktijk voor Verloskunde & Echoscopie werd in mei 1983 door Eric Smith opgericht. In haar 35-jarige bestaan werden meer dan 10.000 zwangerschappen begeleid en zien we veel van de baby’s van toen nu als aanstaande moeder of vader terug. Vanaf de oprichting werden de echo's in de praktijk zelf verricht. Dat betekent al 35 jaar ervaring in verloskunde en echoscopie!

Wij begeleiden je tijdens je zwangerschap, bevalling en kraambed. Daarnaast bieden we betrokkenheid, aandacht en kwaliteit van zorg. Tijdens je zwangerschap zul je met alle verloskundigen kennis maken. Naast verloskundige zorg worden in de praktijk ook alle verloskundige echo's en echo's in het kader van prenatale screening verricht. Dat gebeurt in nauwe samenwerking met het eerstelijns screeningscentrum BovenMaas prenataal.

Verloskundigen en assistentes

Aan de praktijk  zijn momenteel vier verloskundigen en twee assistentes verbonden. Zij zijn allen BIG geregistreerd en staan ingeschreven in het Kwaliteitsregister Verloskundigen van de KNOV.

Verloskundigen: Shemène Martines (BIG 49062300403), Karin van Dijk (BIG 99918057803), Chantal Roos (BIG 19925217603), Jacqueline Bazuin (BIG 89924982603) en Eric Smith (BIG 89924982603).

Assistente: Anouk Star

spreekuurLocaties

N.B. Onze praktijk is niet regio- of wijkgebonden. Cliënten uit Zevenhuizen zijn van harte welkom op onze spreekuurlocatie in Rotterdam-Nesselande evenals cliënten uit de omliggende wijken en randgemeenten rondom onze praktijk.

Studenten verloskunde

Regelmatig bieden wij studenten van de Rotterdamse Opleiding tot Verloskundige de mogelijkheid tot het lopen van praktijkstages. Afhankelijk van het opleidingsjaar zullen de stagiaires meer of minder zelfstandig verloskundige handelingen verrichten. Mocht je bezwaar hebben tegen de aanwezigheid van een stagiaire tijdens het spreekuur of tijdens de bevalling, dan kun je dat gerust kenbaar maken.

SAmenwerking verloskundige maatschappen en ziekenhuizen

Met alle ziekenhuizen in de regio bestaat een nauwe samenwerking. Onze praktijk maakt onderdeel uit van het Verloskundige Samenwerkingsverband IJsselland ziekenhuis en heeft een stuwende rol in de ontwikkeling van innovatieve processen op het gebied van verloskundige zorg en de ontwikkeling van een integraal verloskundig electronisch dossier. Naast lid van het bestuur van het Geboortecentrum IJsselland, waarin ook de verloskundige praktijken “Een Goed Begin”, “Prinscapelle”, “Verloskundige maatschap Oost” en “Verloskundigen IJssel en Lek” vertegenwoordigd worden, heeft het een actieve rol in het Districts Verloskundig Platvorm.

Met alle Rotterdamse ziekenhuizen wordt samengewerkt en is een poliklinische bevalling onder begeleiding door één van onze verloskundigen mogelijk.